Lees meer over jouw reis
Bekijk ”ik ga scheiden” traject

Ik ga scheiden. Wat nu? Je zegt het nog eens hardop. Is dit echt? Je knijpt jezelf of dit wel echt is of dat je droomt. Dit besluit is niet van de één op andere dag genomen. Misschien is de beslissing samen genomen, was jij er lang mee bezig of komt het juist onverwacht. Verdriet, boosheid, angst, onzekerheid, schaamte of misschien wel opluchting, allemaal emoties die bij je loskomen. Je maakt je zorgen om de kinderen, je familie en vrienden. Zij zijn ook emotioneel betrokken.

Daarnaast zijn er nog zoveel vragen waar je geen antwoord op hebt. Hoe moeten we het de kinderen überhaupt vertellen? Kan ik nog wel in het huis blijven wonen? Wat zullen andere mensen wel niet zeggen? Hoe ziet mijn toekomst eruit? Wat gaat er met de hond gebeuren? Kan ik nog wel tijdig met pensioen? Middenin al deze emoties en vragen, moet er ook veel geregeld worden. Je vraagt je nogmaals af: ik ga scheiden en nu? Samen overleggen is moeilijk en samen tot besluiten komen gaat al helemaal niet.

InMedio biedt professionele hulp bij scheiding, als jullie beiden de wil hebben om er samen uit te komen.

Ik wil een kennismakingsgesprek

‘Today is your opportunity to build the tomorrow you want’.

Hulp bij scheiding: op naar een nieuwe toekomst…

Hulp nodig bij een scheiding? Als eerste stap plannen we een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of jij en je ex-partner de juiste klik bij mij voelen als scheidingsmediator. Als jullie beide met het mediation scheiding traject willen starten dan gaan we er samen voor zorgen dat de scheiding op de juiste manier afgehandeld wordt in een veilige en respectvolle omgeving. In het “ik ga scheiden” traject begeleid ik jullie stap voor stap naar het begin van jouw nieuwe toekomst. Er zal ook altijd (in overleg) een gesprek met de kinderen plaatsvinden. InMedio is hiervoor opgeleid als KIES mediator en biedt ook voor kinderen hulp bij scheiding.

Tijdens de gesprekken is er ruimte voor elkaars emoties en zienswijze. Jullie gaan samen, onder begeleiding van InMedio, oplossingen zoeken en besluiten nemen. Oplossingen en besluiten waar jullie je beide goed bij voelen en mee eens zijn. Dit zal allemaal vastgelegd worden in een convenant/vaststellingsovereenkomst en ouderschapsplan. Als de (echt)scheiding dan ook officieel geregeld is, dan zijn jullie klaar om de volgende stap te zetten in mediation scheiding.

Direct naar eindbestemming
Bekijk ”ik ga scheiden” traject

Scheidingsmediator verzacht hobbelige weg

Scheidings- mediator verzacht hobbelige weg

En dan begint het pas, want nu mag je alle gemaakte afspraken tijdens het mediationtraject in de praktijk gaan brengen. En dat is niet altijd makkelijk, daar weet ik uit eigen ervaring ook alles van. Alles wat met de beste bedoelingen bij de scheidingsmediator is afgesproken blijkt in de praktijk niet altijd makkelijk haalbaar.

Je zit nog steeds met veel verschillende emoties, de impact voor de kinderen wordt steeds zichtbaarder en je zit in een overlevingsstand. Kleine irritaties kunnen dan ook makkelijk uitgroeien tot een groot conflict. Voor je het weet zit je alsnog in een vechtscheiding. Daarom is InMedio, als scheidingsbemiddelaar, er het eerste jaar na het officiële scheiden nog voor jullie.

Direct naar eindbestemming
Bekijk ”ik ga scheiden” traject

Ouderschap
na scheiding

InMedio biedt standaard een nazorgpakket in het “Ik ga scheiden” traject. Juist omdat ik uit ervaring weet dat afspraken in het ouderschapsplan dynamisch kunnen zijn. Ook voor de kinderen van gescheiden ouders verandert er veel. Kinderen moeten wennen aan de nieuwe situatie. Dit is niet altijd even gemakkelijk.

Er kunnen cruciale zaken veranderen waardoor de afspraken in het convenant of ouderschapsplan aangepast moeten worden. De kinderen geven bijvoorbeeld aan bepaalde afspraken niet fijn te vinden, je hebt een nieuwe baan of er is een nieuwe partner. Allemaal zaken die mee kunnen spelen.

Om ervoor te zorgen dat deze aanpassingen niet alsnog voor een groot conflict zorgen komen we tussen de 9 en 12 maanden nog één keer bij elkaar. Dit om de afspraken te doorlopen en indien nodig het convenant of ouderschapsplan aan te passen.

Naar je eindbestemming!

Eindbestemming…
wat heb je bereikt?

Eind-
bestemming…
wat heb je bereikt?

Als je gaat scheiden dan gebeurt er veel met jou, je gezin en je omgeving. Hoe fijn is het als je de scheiding op een prettige manier kunt regelen?

Dit is wat, buiten alle praktische zaken, het mediationtraject bij InMedio jou oplevert:

 • Rust in je hoofd doordat jullie samen tot afspraken komen waar jullie beide achter staan;

 • Concrete afspraken rondom de kinderen, waarbij zij echt op nummer één staan

 • Jij en je ex-partner hebben meer begrip voor elkaars zienswijze. Ook als je het je nu niet kunt voorstellen ;)

 • Je weet hoe je het ouderschap na de scheiding vorm kan/wil geven

 • Je hebt duidelijkheid over je (financiële) toekomst

 • Je kunt de gemaakte afspraken in praktijk gaan brengen, eventueel met hulp van InMedio

Bekijk ”ik ga scheiden” traject

Mediation “ik ga scheiden” traject

Klaar voor jouw nieuwe toekomst? De investering voor het “ik ga scheiden” traject is €3199 inclusief 21% BTW. De advocaat- en griffiekosten zijn hierbij inclusief.

Het “ik ga scheiden” traject bevat:

 • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of er de juiste klik is tussen jullie en InMedio om het traject te starten;
 • Vijf mediation gesprekken;

 • Kort overzicht met belangrijkste besproken items en actiepunten na elk gesprek;

 • Een gesprek met de kinderen (KIES mediation);

 • Alimentatieberekeningen (partner en kind);

 • Ouderschapsplan;

 • Juridisch en fiscaal afgeronde scheiding met bijbehorende documenten;

 • 3 uur werk van de advocaat voor de officiële documenten;

 • Begeleiding tot 1 jaar na de scheiding, inclusief een nazorggesprek na 9-12 maanden

 • Altijd de mogelijkheid voor tussentijds contact met vragen.

Ik wil een kennismakingsgesprek