En toen..

Was ik ineens een gescheiden moeder van 2 jonge kinderen. Niet iets wat ik me als jong meisje had voorgesteld. Na het regelen van de scheiding mocht ik mijn eigen leven weer gaan indelen. Heel fijn aan de ene kant maar ook lastig en soms zwaar aan de andere kant. Op het begin had ik veel moeite met het missen van de kinderen. Zo’n vreemd en leeg gevoel als je ze niet meer elke dag ziet. Gelukkig kon ik de dagen alleen wel goed invullen en genoot ik er ook wel van. Al kwam dat wel pas later want op het begin voelde ik me schuldig. Schuldig om leuke dingen te doen op de momenten dat ze er niet waren.

Ook in de omgang met de vader van mijn kinderen was het wennen. We hadden tijdens de scheiding afspraken gemaakt maar nu moesten we ze ook nakomen. Soms wilde één van ons een keer iets omruilen of voor een keer een uitzondering maken. Dit ging niet altijd hartelijk. Op het begin is het toch nog lastig elkaar iets te gunnen. Soms raakten we weer in een enorm conflict. En praten, echt niet.

Na een paar jaar werd ik weer verliefd. Zo bijzonder, vreemd en spannend om je weer op een roze wolk te begeven. Op het begin wist ik niet wat me overkwam. Nadat we de relatie rustig opbouwden zijn we na 2 jaar gaan samenwonen. Ik heb 2 kinderen, hij 3. Dus het was wel even spannend hoe dat zou gaan. Gelukkig ging dat vanaf het begin vrij goed, al was het voor iedereen wel even wennen.

En nu…

En nu zoveel jaren later ben ik een gelukkige vrouw. Het gaat goed met mijn kinderen en met hun vader heb ik een goede verstandshouding.  Ik woon samen met de man van mijn dromen en onze vijf kinderen. En ben ik nu zelf mediator en coach met mijn eigen onderneming waar ik vol passie en met plezier werk. Trots dat ik coach mag zijn waardoor ook andere ouders rust en vertrouwen vinden om samen als (stief) ouders de toekomst in te stappen.

Mijn kinderen zijn deels bij mij en deels bij hun vader. Op de dagen dat ze wel bij me zijn geniet ik dubbel zo hard en als ze er niet zijn kan ik inmiddels ook echt van mijn eigen tijd genieten. Maar ze missen op de momenten dat ze er niet zijn doe ik nog altijd. Waar ik trots op ben is dat hun vader en ik het ouderschap na scheiding goed vorm hebben gegeven. Op belangrijke momenten zijn wij er allebei voor ze. Het was niet altijd makkelijk maar door de duidelijke afspraken hebben we een goede basis voor ons en de kinderen.

Als samengesteld gezin hebben we een mooi pad doorlopen en zijn mijn partner en ik trots op waar we nu staan. Het is met momenten hard werken, een samengesteld gezin. Maar gelukkig zijn het vooral vele mooie momenten waar we volop van genieten.

Dit is Steffie…

Ik ben een warm en liefdevol persoon waardoor mijn eerlijke en directe woorden toch vriendelijk over komen. Uitdagingen ga ik niet uit de weg. Ik krijg er zelfs energie van en ga door totdat het me gelukt is.  Ik versta mijn vak en begeleid ouders met een positieve insteek en geef tips waar nodig. Afspraak is afspraak bij mij en ik zal altijd doen wat ik zeg.

Mijn visie over ouderschap na scheiding

Na het maken van de afspraken tijdens de scheiding begint het pas. En dat is vaak niet makkelijk. Ouderschap na scheiding vormgeven is hard werken. Je eigen emoties soms parkeren om je kinderen voorop te stellen. De ander blijven respecteren als ouder, ook al verschillen jullie opvoedingen voor een deel. Maar ik ben ervan overtuigd als jullie samen blijven werken en blijven communiceren, dat ouderschap na scheiding ook iets heel moois kan zijn.

Ken je mij? Dan weet je dit..

  • Ik lust geen vis, zelfs niet na heel vaak proberen;

  • Ik skivakantie leuk vind maar bang ben om te vallen. Daarom ga ik alleen maar après-skiën;

  • Ik het stiekem leuk vind om met bonusdochter Fleur naar series zoals de bachelor en Temptation Island te kijken;

  • Ik heel erg bang ben voor vogels en daar zelfs een blokje voor om zou lopen;

  • Ik een hekel heb aan de was . Lekker handig met 5 kinderen;

  • Italië en Afrika mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn vanwege het eten en de mooie natuur;

  • Ik door vriendinnen wel eens wikipedia genoemd word;

  • Ik heel veel tasjes en zonnebrillen heb, in allemaal verschillende kleuren en maten. Maar vaak toch dezelfde gebruik;

  • En gele M&M’s en bokkepootjes niet veilig zijn bij mij;