En toen..

De ergste dag van mijn leven is de kinderen vertellen dat hun papa en mama uit elkaar gaan. Ik had zoveel zorgen om het huis, hoe we alles zouden verdelen, het ouderschapsplan en of ik nog wel gelukkig kon worden. Maar de grootste zorg waren de kinderen. Hoe zouden ze reageren en welke impact zou het op ze gaan hebben?

En daar zaten we dan onze 2 jonge kinderen te vertellen dat we uit elkaar gingen. De oudste “begreep” wat we zeiden en stelde meteen praktische vragen die bij haar opkwamen.  Ze was op dat moment zelfs “blij” met twee slaapkamers en twee keer sinterklaas. Maar er werd ook gehuild en dat brak mijn hart. Ik heb ze toen allebei goed geknuffeld en verteld dat ze altijd bij ons terecht konden.

Alle praktische zaken regelen, met alle emoties die ik voelde, was niet makkelijk. Dan zaten we samen aan tafel op een zonnige ochtend en we beloofden elkaar dat wij er wél op een fatsoenlijke manier uit gingen komen. Maar een half uur later was hij boos en ik in tranen, of riep ik gefrustreerd ‘je luistert nog stééds niet naar me!’ en liep hij geïrriteerd de kamer uit.

Om een escalatie te voorkomen zijn we toen samen naar een scheidingsmediator gegaan en wat ben ik daar blij om. We hebben duidelijke afspraken gemaakt die voor ons beide individueel passen maar zeker ook voor de kinderen. Dit gaf rust voor mezelf en de kinderen maar zeker ook in de relatie met de vader van mijn kinderen. En zo konden we allemaal met vertrouwen de toekomst in stappen.

En nu…

En nu zoveel jaren later ben ik een gelukkige vrouw. Het gaat goed met mijn kinderen en met hun vader heb ik een goede verstandshouding.  Ik woon samen met de man van mijn dromen en onze vijf kinderen. En, ik ben nu zelf mediator en mag ik andere stellen begeleiden om de scheiding samen goed te regelen. Mijn eigen onderneming waar ik vol passie en met plezier werk. En dat ik de mediator mag zijn waardoor ook andere gezinnen rust en vertrouwen vinden om na de scheiding de toekomst in te stappen.

Mijn kinderen zijn deels bij mij en deels bij hun vader. Op de dagen dat ze wel bij me zijn geniet ik dubbel zo hard en als ze er niet zijn kan ik inmiddels ook echt van mijn eigen tijd genieten. Maar ze missen op de momenten dat ze er niet zijn doe ik nog altijd. Waar ik trots op ben is dat hun vader en ik het ouderschap na scheiding goed vorm hebben gegeven. Op belangrijke momenten zijn wij er allebei voor ze. Het was niet altijd makkelijk maar door de duidelijke afspraken hebben we een goede basis voor ons en de kinderen.

Dit is Steffie…

Ik ben een warm en liefdevol persoon waardoor mijn eerlijke en directe woorden toch vriendelijk over komen. Uitdagingen ga ik niet uit de weg. Ik krijg er zelfs energie van en ga door totdat het me gelukt is.  Ik versta mijn vak en begeleid ouders met een positieve insteek en geef tips waar nodig. Afspraak is afspraak bij mij en ik zal altijd doen wat ik zeg.

Mijn visie over scheiden met kinderen

Als je goed voor jezelf zorgt, dan zorg je ook goed voor je kinderen. Natuurlijk hou je onvoorwaardelijk van je kinderen en wil je dat ze het goed hebben na de scheiding. Maar ik vind dat bij het regelen van de scheiding, beide ouders ook aan zichzelf moeten denken. Zorg dat de afspraken bij jullie levens passen en dat je niet uit schuldgevoel naar de kinderen of de ander gaat toegeven op punten. Natuurlijk hou je er ook rekening mee dat de kinderen niet 4 keer per week van ouder wisselen en dat ze bij de sportvereniging kunnen blijven. Maar denk zeker ook aan jezelf!

Ken je mij? Dan weet je dit..

  • Ik lust geen vis, zelfs niet na heel vaak proberen;

  • Ik skivakantie leuk vind maar bang ben om te vallen. Daarom ga ik alleen maar après-skiën;

  • Ik het stiekem leuk vind om met bonusdochter Fleur naar series zoals de bachelor en Temptation Island te kijken;

  • Ik heel erg bang ben voor vogels en daar zelfs een blokje voor om zou lopen;

  • Ik een hekel heb aan de was . Lekker handig met 5 kinderen;

  • Italië en Afrika mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn vanwege het eten en de mooie natuur;

  • Ik door vriendinnen wel eens wikipedia genoemd word;

  • Ik heel veel tasjes en zonnebrillen heb, in allemaal verschillende kleuren en maten. Maar vaak toch dezelfde gebruik;

  • En gele M&M’s en bokkepootjes niet veilig zijn bij mij;

Ik wil een kennismakingsgesprek