Mijn naam is Steffie Reijnen, het gezicht van InMedio Mediation & Coaching. Geboren en getogen in Panningen in de gemeente Peel en Maas (Limburg). Samen met mijn partner Maurice en onze 5 kinderen vormen wij een samengesteld gezin. Dochter Diede (2012) en zoon Jesse (2014) zijn mijn grote trots en de kinderen van Maurice maken dit geluk compleet: zoon Miel (2004), dochter Fleur (2006) en dochter Babs (2012).

In 2017 ben ik gescheiden van de vader van mijn kinderen. Een besluit dat mijn leven op zijn kop zette. Toen ik er zelf middenin zat, of ja misschien nog wel meer achteraf, merk je pas wat scheiden doet. Het heeft impact op iedereen die je lief is. Je kinderen, familie en vrienden. Ze worden er allemaal direct of indirect door geraakt.

Omdat wij samen een winkel runden hadden we besloten dat we de scheiding eerst zouden regelen voordat we het mensen gingen vertellen. Wij zijn toen ook naar een scheidingsmediator geweest. De families en beste vrienden wisten ervan, maar verder niemand. En dat is iets waar ik trots op ben, de manier waarop wij dat samen geregeld hebben. Natuurlijk waren er veel emoties, maar die konden wij (grotendeels) aan de kant zetten en we stelden beide de kinderen en de onderneming op de eerste plaats.

Na de scheiding waren er ups en downs en heb ik zelf ervaren hoe zwaar het kan zijn en met hoeveel verschillende emoties je te maken krijgt. Een scheiding verwerken is niet niks! Maar ook wat er na het regelen van de scheiding nog echt geregeld moet worden. Je bent je nieuwe toekomst aan het bouwen. Hulp na scheiding is dan toch wel fijn en dat geluk heb ik gehad dat vrienden, familie en buren me altijd geholpen hebben!

Ook had ik wel eens discussies met de vader van mijn kinderen omdat afspraken die we gemaakt hadden toch niet helemaal werkten. Ouderschap na scheiding is dan niet altijd even makkelijk.

Na zo’n 4 jaar zijn we nog een keer bij een mediator scheiding terug geweest voor scheiding bemiddeling om nieuwe afspraken te maken voor de zorgregeling, en dat was nodig. Zonder mediator waren we er nu nog niet uitgekomen, dat denk ik echt. Ik heb zelf mogen ervaren hoe waardevol een scheidingsbemiddelaar is.

Na dit proces bij de (echt)scheidingsmediator begon het bij mij te kriebelen, dat wil en kan ik ook. Ik wil andere mensen tijdens en na een scheiding helpen. Maar vooral wil ik de kinderen van gescheiden ouders helpen. Zorgen dat er rust bij de ouders komt zodat de impact voor de kinderen niet groter dan nodig is.

En zo heb ik de stap gewaagd. Ik heb mijn baan opgezegd en heb me om laten scholen tot mediator en coach. Inmiddels ook officieel geregistreerd als mediator, negotiator en conflictcoach in het kwaliteitsregister van het ADR. Iets waar ik erg trots op ben.

Wat je misschien nog niet wist…

 • Ik geen vis lust, zelfs niet na heel vaak proberen;

 • Dat ik skivakantie leuk vind maar bang ben om te vallen;

 • Ik daarom alleen maar ga après skiën;

 • Dat ik het stiekem wel leuk vind om met bonusdochter Fleur naar series zoals de bachelor en Temptation Island te kijken;

 • Ik bang ben voor vogels;

 • Ik een hekel heb aan de was (lekker handig met 5 kinderen;)

 • Italië en Afrika mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn;

 • Ik door vriendinnen wel eens wikipedia genoemd word;

 • Dat ik een zwak heb voor tasjes en zonnebrillen en ik die nooit genoeg kan hebben;

 • Ik gele M&M’s of bokkepootjes niet kan laten liggen;

 • Ik een echte regelaar ben en dit ook goed kan;

 • Dat ik als penningmeester actief ben bij Stichting Prônkzitting Kepèl;

 • We als stichting jaarlijks een dameszitting organiseren voor de vastelaovend in Panningen.

Ik wil een kennismakingsgesprek