Een scheiding betekent het einde van jullie relatie, maar niet het einde van jullie gezamenlijke rol als ouders. Hoe moeilijk de weg ook lijkt, het is mogelijk om respectvol uit elkaar te gaan én een veilige, liefdevolle basis te blijven bieden voor jullie kinderen.

Misschien worstelen jullie met emoties zoals boosheid, verdriet of schuld, en vraag je je af hoe je het ouderschap samen vormgeeft als partners niet langer samen zijn. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen zich gezien en gehoord voelen? Hoe voorkom je dat ze in het midden van de scheiding terechtkomen?

Samen Scheiden betekent meer dan praktische afspraken maken. Het gaat om leren communiceren op een nieuwe manier, elkaar respecteren als ouders en een gezonde basis leggen voor de toekomst – voor jezelf, elkaar en vooral jullie kinderen.

Met begeleiding in dit proces helpen we jullie niet alleen om afspraken helder te krijgen, maar ook om samen te werken aan een duurzame en respectvolle manier van (co)-ouderschap. Zo maken we de stap van samen naar apart minder pijnlijk en bouwen jullie samen aan een toekomst waarin de kinderen en jullie zelf centraal staan.

Herken je dit?

  • Jullie willen alles samen regelen maar jullie boosheid en verdriet staan in de weg.

  • Je voelt je overweldigd door alle praktische zaken die geregeld moeten worden.

  • Je worstelt met schuldgevoelens over de scheiding en de impact ervan op je kinderen.

  • Je merkt dat communicatie steeds moeilijker wordt en discussies sneller escaleren.

  • Je maakt je zorgen over hoe je de praktische en financiële verantwoordelijkheid alleen gaat dragen.

  • Je twijfelt of je ooit weer vertrouwen of rust zult vinden in jezelf en de toekomst.

  • Je weet niet meer wie je zelf bent en wat je zelf zou willen.

Wat als je nu niks doet?

  • De emoties blijven zich opstapelen. De boosheid, het verdriet en de frustratie kunnen steeds meer de boventoon gaan voeren, waardoor het moeilijker wordt om samen beslissingen te nemen of met elkaar te communiceren.
  • De spanningen kunnen ten koste gaan van de kinderen. Als jullie worstelingen onopgelost blijven, merken kinderen dat – hoe graag je ze ook wilt beschermen. Ze kunnen zich verantwoordelijk gaan voelen of moeite krijgen met hun eigen emoties.
  • Praktische zaken blijven een bron van stress. Zonder een duidelijk plan of begeleiding kunnen financiële zorgen, conflicten en onduidelijkheden zich opstapelen, waardoor je het gevoel krijgt dat je achter de feiten aanloopt.
  • Je raakt verder van jezelf verwijderd. Zonder tijd of ruimte om stil te staan bij je eigen gevoelens en behoeften, kan het steeds lastiger worden om te ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt om verder te gaan.
  • De toekomst blijft onzeker. De twijfels en zorgen die je nu ervaart, blijven je dagelijkse leven beïnvloeden, waardoor het moeilijk wordt om met vertrouwen naar de toekomst te kijken.

Hoe zou het zijn als..

  • de emoties eindelijk tot rust komen? Je leert welke impact boosheid en verdriet in jullie communicatie heeft en hoe jullie hiermee om kunnen gaan. Jullie kunnen samen duidelijke en kalme beslissingen nemen.

  • je kinderen zich veilig en gesteund voelen? Ze merken dat jullie samen blijven werken om jullie kinderen een stabiele en liefdevolle basis te bieden.

  • je weer grip krijgt op de praktische zaken? Je hebt helderheid over afspraken en financiën, waardoor je minder stress ervaart en ruimte krijgt om vooruit te kijken.

  • je weer contact maakt met jezelf? Je ontdekt wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn. Je voelt je sterker en meer in balans, klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen.

  • je vertrouwen hebt in de toekomst? Je ziet mogelijkheden in plaats van obstakels. Je weet je grenzen aan te geven en wat jij belangrijk vindt.

‘Geef jullie kinderen twee ouders om van te houden’.

Dat is mogelijk met het “Samen scheiden” traject

Er moet rust komen zodat de emoties eraf gaan. Als je heel hoog in je emotie zit kan je überhaupt niet luisteren naar elkaar. Je kan simpelweg niet meer in verbinding komen met elkaar. Elke vorm van communicatie heeft geen enkele zin. Of je het nu aardig, boos, lief of met een omweg probeert. Niks werkt en je loopt vast.

Hier leer je in te zien in welke patronen jullie communiceren en wat de reden is dat jullie op deze manier communiceren. Want als je dat niet weet kan je het ook niet veranderen.

Binnen jullie relatie is de bak met ellende overvol. Zolang die bak nog ‘op tafel staat’ en niet wordt geleegd kan je niet met elkaar communiceren. Jullie kunnen beiden niet langs die bak heen kijken. Want als de een iets uit die bak haalt en op tafel gooit haalt de ander ook wat uit die bak en gooit het net zo hard op tafel.

Ik leer je op een praktische manier weer verbinding met elkaar te maken als ouders, want uit verbinding zijn jullie zeker. Die verbinding kan je met specifieke tools weer herstellen. Hiervoor moet je weten in welke patronen jullie zitten en hoe je van die patronen loskomt. Vaak voel je zelf wel wat er verkeerd gaat, maar is het verschrikkelijk lastig om dat om te keren. Maar dat kan wel, heel goed zelfs!

Inzicht over de verschillen van opvoedingsstijlen. Ik geef praktische tools en opdrachten, zodat er meer begrip is voor elkaars mening, normen, waarden en overtuigingen over de opvoeding van de kinderen.

Na het samen ouders traject is de scheiding ook officieel geregeld, in de juridische en praktische zin. Meer informatie krijgen jullie tijdens het traject.

Na afloop van dit traject heb je…

  • Constructieve communicatie. Je hebt geleerd om vanuit respect en rust te communiceren met je ex-partner, zelfs in moeilijke situaties. Discussies escaleren niet langer, en jullie kunnen samen besluiten nemen in het belang van iedereen.
    Constructieve communicatie. Je hebt geleerd om vanuit respect en rust te communiceren met je ex-partner, zelfs in moeilijke situaties. Discussies escaleren niet langer, en jullie kunnen samen besluiten nemen in het belang van iedereen.

  • Een veilige omgeving voor je kinderen. Jullie hebben samen een stevige basis gecreëerd waarin de kinderen zich veilig, geliefd en gehoord voelen, zonder dat ze belast worden met de scheiding.

  • Helderheid in praktische afspraken. Alle afspraken over co-ouderschap, financiën en dagelijkse verantwoordelijkheden zijn duidelijk en werkbaar, waardoor je minder stress ervaart en meer overzicht hebt.

  • Een nieuwe verbinding met jezelf. Je hebt tijd en ruimte genomen om jezelf te herontdekken. Je weet wie je bent en wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, los van je rol als partner.

  • Een krachtig perspectief op de toekomst. Je voelt je zelfverzekerd en veerkrachtig om verder te gaan, zowel als ouder als individu, en ziet weer kansen voor een leven vol rust en voldoening.

Investering “Samen scheiden”

Tijdens de vrijblijvende kennismaking luister ik vooral naar jullie. Luisteren en vragen stellend om een goede inschatting te kunnen maken van duur en kosten van de begeleiding. Ik vind het belangrijk hier transparant in te zijn.

Wist je dat werkgevers deze investering ook vaak vergoeden? Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Nee, dit traject is om samen te scheiden. Als je alleen een traject wil volgen om de scheiding te verwerken dan verwijs ik je naar Scheiden en Jij.

Dit traject is bedoeld voor stellen die respectvol uit elkaar willen gaan en samen een stevige basis willen leggen voor ouderschap. Ook als er geen kinderen zijn, kun je deelnemen om op een constructieve manier de scheiding te regelen. Ook moet je er voor openstaan om met je emoties aan de slag te gaan.

Ja, juist als communicatie moeilijk is, kan dit traject helpen. We begeleiden jullie stap voor stap naar een respectvolle manier van samenwerken, ook als de emoties hoog oplopen.

We bespreken zowel de praktische als de emotionele kanten van jullie scheiding. Denk aan afspraken over co-ouderschap, financiën en communicatie, maar ook aan het verwerken van emoties en het bouwen aan een nieuwe balans.