Vertrouwen in de toekomst
met mediation bij scheiden

Vertrouwen in
de toekomst met
mediation
bij scheiden

De manier voor jou en jouw partner om zelf de voorwaarden van de scheiding te bepalen is mediation bij scheiden. Als mediator scheiding, ook wel scheidingsbemiddelaar genoemd, helpt InMedio jou en je ex-partner alle opties te onderzoeken. Zo zijn jullie goed geïnformeerd en kun je de juiste keuzes maken die bij jou passen. De vertrouwensbasis tussen jou en je ex-partner is zodanig dat jullie beide het gevoel hebben te kunnen onderhandelen.

Door samen met een mediator (echt)scheiding naar een oplossing en besluiten toe te werken, volgt er een uitkomst die door jullie beide gedragen wordt. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Ik wil een kennismakingsgesprek

Samen
scheiden

Ik wil een ouderschapsplan

Ik wil een scheidings APK

Kinderen in een scheiding (KIES)

Voordelen mediation bij scheiden

Mediation bij scheiden is er niet voor niks en heeft verschillende voordelen ten opzichte van een juridische procedure. Mediation bij scheiden is dan ook aan te raden! De belangrijkste voordelen zijn:

Je hebt zelf invloed op de uitkomst en dus jouw toekomst. Als het conflict een juridische procedure wordt, dan besluit een rechter en heb je hier zelf minimaal invloed op. Door middel van een echtscheidingsmediator mét elkaar in gesprek te gaan wordt samen naar een oplossing gezocht. Een passende oplossing waar jullie beide een goed gevoel bij hebben.

Een juridische procedure bij de rechtbank loopt vaak maanden, waar je met mediation bij echtscheiding veel sneller stappen kan maken. Afhankelijk van het gewenste tempo kan InMedio daarin mee gaan en kan binnen enkele weken alles geregeld zijn. Als het om echtscheiding gaat, dan is de doorlooptijd ook afhankelijk van de doorlooptijd bij de rechtbank.

Mediation bij een scheiding is een stuk goedkoper dan een juridische procedure waar voor iedere partij afzonderlijk een advocaat nodig is. De advocaten gaan met elkaar onderhandelen met als doel het maximale eruit halen voor de eigen cliënt. En dat kost tijd… en dus geld.

De relatie tussen jou en je ex-partner wordt beter of blijft stabiel door een echtscheidingsmediator. Daardoor kan een scheidingsconflict in mediation vaak op een zodanige manier worden opgelost, dat er voor beide partijen een win-winsituatie ontstaat. Dit is belangrijk om op goede voet afscheid te nemen of de verstandshouding op lange termijn in stand te houden. Zeker met kinderen in een scheiding is een stabiele relatie van belang.

Ik wil een kennismakingsgesprek

Scheiden met een scheidingsbemiddelaar

Scheiden met
een scheidings-
bemiddelaar

Een scheidingsbemiddelaar helpt je van begin tot eind. Om bemiddeling tijdens een scheiding succesvol te laten verlopen zijn er een aantal voorwaarden en uitgangspunten die gehanteerd worden. Deze voorwaarden en uitgangspunten worden voordat een traject start bij InMedio met alle partijen gedeeld en besproken. De belangrijkste voor jou om te weten zijn:

Scheiding bemiddeling is altijd een vrijwillige keuze en dat betekend dat jij, de andere partij maar ook de mediator te allen tijde het traject kunnen stoppen. Maar let op want vrijwilligheid betekent niet vrijblijvendheid. Er wordt van jullie wel verwacht dat er deelgenomen wordt met het doel het conflict mét elkaar op te lossen.

Alles wat tijdens het mediationtraject besproken wordt, blijft onder de deelnemende partijen. Dit geldt ook voor de scheidingsbemiddelaar en de eventuele verslagen die gemaakt worden. Wil je over het mediationtraject met iemand anders, bijvoorbeeld een vriendin, ouders of partner, praten? Dan kan dit alleen als je ex-partner daar toestemming voor geeft. Dit wordt tijdens het eerste gesprek besproken.

Bij scheiding bemiddeling is het belangrijk dat jij en jouw ex-partner jullie veilig voelen zodat jullie open tegen elkaar kunnen zijn. Als je jezelf open kunt stellen en de ander kunt vertellen wat je écht bezighoudt, dan worden de mooiste resultaten behaald.

Jullie zijn en blijven zelf verantwoordelijk voor de manier waarop het conflict opgelost wordt. De scheidingsbemiddelaar geeft jullie de ruimte zelf besluiten te nemen met betrekking tot de vraag wat voor jullie beide een aanvaardbare oplossing is. Het is dan aan jullie om die ruimte te nemen en te kijken wat voor jou belangrijk is.

Het is erg belangrijk dat er vertrouwen in InMedio als mediator is. Daarom is het gratis en vrijblijvend intakegesprek ook zo belangrijk. Zo kunnen we elkaar leren kennen en kunnen jullie aanvoelen of ik de geschikte scheidingsbemiddelaar voor jullie ben. Zonder de juiste klik kan het mediationtraject niet starten.

Ik wil een kennismakingsgesprek

Scheiden, wat nu?

Als je mediation kunt inzetten bij je scheiding dan is dat de meest prettige manier om samen alles te kunnen regelen.
Zo kom je tot keuzes die je zelf maakt en die voor jou en de kinderen het beste zijn. Vraag jij je af: scheiden, wat nu?

InMedio kan helpen
deze vraag te beantwoorden!

Ik wil een kennismakingsgesprek

Scheiden, wat nu?

Als je mediation kunt inzetten bij je scheiding dan is dat de meest prettige manier om samen alles te kunnen regelen. Zo kom je tot keuzes die je zelf maakt en die voor jou en de kinderen het beste zijn. Vraag jij je af: scheiden, wat nu?

InMedio kan
helpen deze vraag
te beantwoorden!

Ik wil een kennismakingsgesprek