Na een periode van verlies, heb je je nieuwe partner leren kennen. Wat fijn om weer verliefd en gelukkig te mogen zijn. Ook met de kinderen gaat het goed. Kinderen van jou, je partner of jullie beide. Jullie leren elkaar steeds beter kennen en zijn steeds meer als “gezin” bij elkaar. En dan komt dat moment dat jullie samen willen zijn en besluiten om te gaan samenwonen. Jullie eigen samengesteld gezin is een feit. Maar dat blijkt toch niet zo makkelijk als gedacht. Een stiefcoach kan daarbij helpen.
Herken je dit bij jullie samengesteld gezin?
Verschil in dagelijks leven.
Je merkt dat er toch wel veel verschillen zijn tussen de twee gezinnen. De tafelmanieren, bedtijd, omgang met elkaar en afwijken van de afspraken zijn allemaal punten die ineens tot irritaties leiden.Afspraken niet nakomen.
Je hebt samen met je partner huisregels gemaakt maar regelmatig houden gezinsleden zich niet aan de afspraken. Jij bent steeds degene die er over begint en het lijkt wel alsof je partner de afspraken vergeten is. Je weet niet zo goed wat je wel en niet kunt zeggen.Moeilijkheid “rol” ex-partner.
Je merkt dat de ex-partners, de andere ouder van jullie kinderen, ook een “rol” hebben binnen jullie samengesteld gezin. Logisch, maar niet altijd gemakkelijk. Je weet niet zo goed hoe je hier mee om moet gaan.Ontstaan twee “kampen”.
Je merkt dat er vaker twee kampen ontstaan binnen jullie samengesteld gezin. Vooral als er iets voorvalt wat niet zo fijn is. Het is dan echt gezin één tegen gezin twee. Hoe los je dat nu weer op?
Wat als je nu niks doet?
Dan wordt het alleen maar van kwaad tot erger. Jullie begrijpen elkaar niet meer en er komen steeds meer ruzies. Je irriteert je aan alles en krijgt steeds meer het gevoel dat je er niet toe doet. Ook met de kinderen en tussen de kinderen ontstaan er spanningen. Er ontstaan twee kampen. Het ene gezin tegen het andere. Je vergeet alle mooie momenten die jullie als partners samen hebben, maar ook als gezin. En dan is jouw samengesteld gezin ook één van die 60% van de samengestelde gezinnen die binnen 5 jaar weer uit elkaar zijn. Dat gaat jullie toch niet gebeuren?


Hoe zou het voor jou zijn als…
Er rust is in jullie samengesteld gezin, zodat jullie met vertrouwen de toekomst in stappen.
Jullie “thuis” een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn en zich ook echt thuis voelt.
Jullie samengesteld gezin een plek is waar iedereen zich gezien en gehoord voelt.
Jullie samen werken aan maximaal geluk en eigen ontwikkeling binnen jullie samengesteld gezin.
Dit is mogelijk met het “Stiefconcept” traject
Na afloop van dit traject heb je…
Vertrouwen in de toekomst. Je weet wat ieders rol is binnen het samengestelde gezin en je weet wat je als stiefouder wel en niet kunt doen.
Rust in je hoofd. Jullie hebben samen als ouders afspraken gemaakt over het (stief)ouderschap en weten wat je van elkaar kan verwachten.
Geen zorgen meer over de invloed van de ex-partner. Jullie weten welke rol de andere ouder speelt en hoe jullie dit binnen jullie gezin integreren.
Een eigen gezinscultuur waar elk gezinslid zichzelf kan zijn en er zich goed bij voelt.

Over Stief & Co
Stief & Co is thuis in samengestelde gezinnen. Samen met zo’n 10 vakgenoten in Nederland heb ik via Stief & Co 100% focus op de dynamiek en problematiek van samengestelde gezinnen. De Stief & Co missie is om samengestelde gezinnen optimaal met kwalitatief uitstekende en innovatieve methodieken te ondersteunen. Wij denken in (onderlinge) dynamieken en in samenhang met rationele en emotionele reacties voor duurzame rust en harmonie binnen jullie gezin en relatie. Aandacht voor de kracht en kwetsbaarheid van mensen. Soms confronterend maar altijd respectvol. Inspirerend en energiek.
Wij vinden het belangrijk de slagingskans van samengestelde gezinnen te verhogen, zodat alle betrokkenen in balans en geluk het maximale uit het leven kunnen halen. Hierdoor wordt voorkomen dat men een 2e scheiding voor de kiezen krijgt. Uit laatste onderzoek blijkt dat 60% van de samengestelde gezinnen het niet redt en/of leert leven met hoe het nu eenmaal is.