Verwerking scheiding traject
Ouderschap na scheiding traject

Scheiden is niet niks en alles alleen verwerken kan lastig zijn. Daarom biedt InMedio ook hulp na een scheiding. Net na het scheiden staat iedereen voor je klaar, maar het leven gaat voor de rest ook gewoon door. Na een tijdje merk je dat er minder aandacht is, terwijl jij nog niet weet wat je allemaal voelt en hoe je daarmee om moet gaan. Daarnaast vind je het ook wel spannend om sommige dingen te bespreken met vriendinnen/vrienden of familie. Je bent bang voor wat ze wel niet van je zullen denken.

Praten met een coach na een scheiding kan hier een oplossing voor zijn. Een professionele coach helpt je bij al jouw gevoelens en vragen. Hulp na een echtscheiding is helemaal niet gek. Je bent zeker niet de enige, want de verwerking van een scheiding is niet gemakkelijk.

Ik wil een kennismakingsgesprek

Professionele hulp na scheiding

InMedio biedt professionele hulp na een scheiding in de vorm van scheidingscoaching. Dit biedt rust in een turbulente en onbekende periode. Ik help je weer in je kracht te zetten, je bewust te maken van wat je voelt en hoe je daarmee om kan gaan. En niet alleen voor jezelf, maar ook in je relatie tot je ex-partner en kind(eren). En of je nu zelf besloten hebt om bij de ander weg te gaan of dat jij de boodschap gekregen hebt dat de ander wil scheiden, InMedio is er voor  hulp na jouw scheiding!

Ik wil een kennismakingsgesprek

Believe you can and you’re halfway there‘.

Verwerken scheiding

De vraag die vaak gesteld wordt is: hoe verwerk je een scheiding? Iedereen is hierin anders en er is niet één en dezelfde manier om een scheiding te verwerken. De verwerking van een scheiding is afhankelijk van de situatie, maar vooral ook van je persoonlijkheid.

Veel mensen kunnen en willen de scheiding zelf verwerken, maar in veel gevallen is het raadzaam om hulp bij het verwerken van een scheiding in te roepen. Tijdens de coaching sessies krijg je inzicht in het rouwproces dat bij scheiden hoort en krijg je handvaten om hiermee om te gaan. Maar uiteindelijk ligt het aan jouwzelf hoe je de scheiding verwerkt.

Verwerking scheiding traject
Ouderschap na scheiding traject

Verschil scheiding
verwerken man en vrouw?

Er zit duidelijk verschil in een scheiding verwerken door een man of scheiding verwerken door een vrouw. Zo zijn vrouwen vaak emotioneler en mannen rationeler.
Tijdens het onderhandelen zeggen mannen vaak sneller ja en moet een vrouw er langer over nadenken. Maar dit geldt zeker niet voor iedereen.

Tijdens de sessies zal hier voor een deel op ingegaan worden, maar hoe een scheiding verwerkt wordt is met name afhankelijk van de situatie en persoonlijkheid.

Hoe lang duurt het
verwerken van een scheiding?

Hoe lang
duurt het
verwerken
van een scheiding?

Hoe lang duurt het verwerken van een scheiding? Een vraag die regelmatig gesteld wordt en waar geen standaard antwoord voor gegeven kan worden. Dit is van veel zaken afhankelijk. De situatie en persoonlijkheid zijn hierin het belangrijkste. Voor de een kan het met goede begeleiding binnen een aantal maanden verwerkt zijn, terwijl de ander er jaren over kan doen. Het is in ieder geval een advies om professionele hulp te zoeken bij het verwerken van een scheiding. Dit kun je niet altijd alleen.

Ik wil een kennismakingsgesprek