Van ex-partners naar ouders
Bekijk “ouderschap na scheiding” traject

Ouderschap na een scheiding klinkt makkelijker dan dat het is. Jullie zijn niet voor niks gescheiden, maar de kinderen houden jullie levenslang verbonden aan elkaar. Dit zal regelmatig voor de nodige uitdagingen zorgen. Jullie kennen elkaar door en door, weten precies wat te zeggen zodat de ander geëmotioneerd, geïrriteerd of boos wordt. Hierdoor lopen de spanningen weer op en niet alleen bij jullie als ex-partners. De kinderen merken dit ook in het ouderschap na een scheiding. De ouders scheiden zonder dat zij er iets over te zeggen hebben en dan gaan ze ook nog ruziën. Dat is zeker niet wat zij willen, maar is dat wel wat jij wil?

Uit ervaring weet ik dat het niet altijd makkelijk is, maar dat het echt nodig is om je eigen gevoel te begrijpen. Leren hoe hiermee om te gaan zodat de kinderen op nummer één komen te staan. Pas dan kun je het ouderschap na een scheiding goed oppakken.

Ik wil een kennismakingsgesprek

Van ex-partners naar ouders…

Onder begeleiding van InMedio, kunnen jullie meer inzicht krijgen in de gevolgen van de scheiding. Gevolgen voor jullie maar zeker ook voor de kinderen. Juist voor kinderen van gescheiden ouders is het zo belangrijk om geen ruzie te krijgen. Ruzie tussen ouders heeft zo’n enorme impact op de kinderen, iets wat je op dat moment niet beseft maar later de gevolgen van zult merken.

Hoe zou het voor je zijn als je meer inzicht zou krijgen en tips & tricks om om te gaan met onderstaande vragen:

  • Waar komen al mijn verschillende emoties (zoals boosheid, schuldgevoel, verdriet) vandaan?
  • Hoe moet ik omgaan met al die emoties? Welke invloed hebben ze op de kinderen?
  • Hoe staan conflicten tussen ex-partners de relatie als ouders in de weg? Hoe kan ik naar mijn ex-partner luisteren zonder meteen te gaan verdedigen of oordelen?
  • Hoe kan ik met het gevoel van geen controle omgaan als de kinderen bij de andere ouder zijn?
  • Het missen van de kinderen, hoe krijg ik die steen weg uit mijn maag?

Deze en nog andere vragen komen tijdens het traject voorbij. Het maakt het voor jezelf zoveel makkelijker om het ouderschap na een scheiding goed aan te pakken.

Durf je naar je eigen rol te kijken en samen als ouders aan de slag te gaan? Dan staan de kinderen na het traject echt op nummer 1!

“Ouderschap na scheiding” traject

De investering voor het “ouderschap na scheiding” traject is €1399 inclusief 21% BTW. Dat komt neer op €699,50 per persoon.

Het “ouderschap na scheiding” traject bevat:

  • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of er de juiste klik is tussen jullie en InMedio om het traject te starten;
  • Vijf gezamenlijke sessies;

  • Huiswerkopdrachten om je blik naar ouderschap te richten;

  • Altijd de mogelijkheid voor tussentijds contact met vragen;
  • Hand-outs met tips en informatie voor ouderschap na een scheiding.
Ik wil een kennismakingsgesprek
Ik wil een kennismakingsgesprek