Scheiden betekent niet dat je ook “van de ander af bent”. Als er kinderen in het spel zijn dan blijven jullie altijd samen de ouders. Tijdens de scheiding zijn hier afspraken over gemaakt. Helaas komt het vaak voor dat afspraken die tijdens de scheiding gemaakt zijn niet nagekomen worden of dat de communicatie nog altijd niet goed verloopt. Dit zorgt dan weer voor irritaties en boosheid.

Kinderen in een scheiding hebben hier ook last van. Ze horen, zien en voelen meer dan je denkt. Voordat je het weet loopt de vredige scheiding die je eerst had, alsnog uit op een vechtscheiding. Dat wil natuurlijk niemand. Hulp na scheiding in de vorm van mediation is in deze fase is dan ook altijd van grote waarde. Of het nu gaat om de totale scheiding omgangsregeling, vakantieregeling gescheiden ouders, de informatieplicht bij gescheiden ouders of andere zaken, tijdens de scheidings APK komt alles aan bod.

Met een scheidings APK bekijkt een mediator hoe de scheiding ervoor staat. Dit is vooral belangrijk bij gescheiden ouders. Zo worden de eerder gemaakt afspraken in convenant of ouderschapsplan besproken en eventueel herzien. InMedio biedt professionele hulp om jullie situatie opnieuw te bekijken en zorgt dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan.

Ik wil een kennismakingsgesprek

Conflict is just another chance for agreement’ – Ken Poirot

Veranderingen
in je situatie…

Na de scheiding start je reis naar een nieuwe toekomst. Tijdens deze reis kunnen er wijzigingen in je leven plaatsvinden die ervoor zorgen dat eerder gemaakte afspraken aangepast moeten worden. Tijdens het “ik wil een scheidings APK” traject worden er 3 bijeenkomsten van maximaal 2 uur gepland. Beide ouders moeten bij de afspraken aanwezig zijn.

Dit is wat InMedio kan bieden:

 • Omgangsregeling doornemen om te kijken of deze nog up-to-date is;
 • (Nieuwe) alimentatieberekening (partner en/of kind, indien van toepassing);
 • Wijzigingen in jullie leven doorspreken om te bepalen of het huidige ouderschapsplan of convenant aangepast moet worden. Denk bijvoorbeeld ook aan vakantieregeling gescheiden ouders of informatieplicht tussen gescheiden ouders.

Aan het einde van het traject worden alle afspraken vastgelegd als aanvulling op het ouderschapsplan en/of convenant.

Ja ik wil een scheidings APK

Wat kost een
“Scheidings APK”

De investering voor het “Scheidings APK” traject is €1699 inclusief 21% BTW.

Het “Scheidings APK” traject bevat:

 • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inclusief intake van jullie wensen;
 • Vier mediation gesprekken;

 • Kort overzicht met belangrijkste besproken items en actiepunten na elk gesprek;
 • Een gesprek met de kinderen (KIES mediation);

 • Indien van toepassing, nieuwe alimentatieberekeningen (partner en kind);
 • Addendum bij het convenant/ vaststellingsovereenkomst;
 • Addendum bij ouderschapsplan met de wijzigingen;

 • Altijd de mogelijkheid voor tussentijds contact met vragen.
Ja ik wil een scheidings APK