02.13 uur… Pff, daar lig je dan weer wakker. Niet omdat je net van een feestje terug bent en het gezellig hebt gehad maar omdat je weer aan het denken bent. Al wekenlang lig je wakker. Je voelt in je buik dat er iets moet gebeuren maar je weet nog niet wat. Er is iets veranderd. In jou en in je relatie maar je kunt nog niet zo goed zeggen wat.  Je voelt de emoties weer opkomen en dan besef je wat het is “Ik denk aan scheiden”.

Herken je dit?

Je bent al 7 jaar getrouwd met je partner en samen hebben jullie een prachtige dochter van 6 jaar en een stoer zoontje van 3 jaar. Altijd erg gelukkig geweest maar de laatste tijd merk je dat het anders is, anders voelt. Herken je dit?

  • Als je partner je wil kussen, draai je je hoofd weg.
  • Je bent blij als je partner belt dat er overgewerkt moet worden.
  • Komt je partner naar bed dan ga je nog net wat verder naar je eigen kant liggen.
  • Je irriteert je aan alles en zeurt steeds
  • Eerst vond je je partner lekker ruiken, nu vind je alles maar stinken
  • Als ouder kan je partner niks goed meer doen
  • Samen op de bank is iets wat je echt niet wil en praten al helemaal niet
  • Jullie krijgen steeds vaker ruzie omdat jullie het niet eens zijn. Maar ook omdat je het opzoekt om maar een reden te hebben.

Eigenlijk weet je heel goed wat deze signalen jou vertellen maar hoe moet het dan verder als je besluit te scheiden? Hoe moet ik het überhaupt aan mijn partner vertellen? En als je er aan denkt het de kinderen te vertellen, krijg je bijna geen adem meer. Kan ik dan nog wel in het huis blijven wonen? En zo nee, waar moet ik dan naar toe? En hoe gaan we het regelen met de kinderen? Je partner werkt onregelmatig door de week en jij veel in weekenden? En dan nog niet te denken aan het financiële stuk. Red ik het wel alleen? Kan ik nog wel de leuke ouder zijn die ook uitstapjes maakt en een mooi verjaardagscadeau kan geven?

3.26 uur..

Nog steeds ben je wakker en word je helemaal gek van jezelf. Wat als dit zo nog langer doorgaat? Gelukkig met je partner ben je al lang niet meer maar nu kunnen jullie nog samen in gesprek. Wat als je veel langer wacht? Dan komt er misschien wel echte grote ruzie. En dan scheiden met kinderen en alles samen regelen is haast onmogelijk. En wat moet er überhaupt allemaal geregeld worden als je gaat scheiden? Je besluit dat je nu van je onrust en onduidelijkheid af wil. Je gaat uit bed en loopt naar de laptop. Je googelt op “ik denk aan scheiden”.

Verschillende websites komen voorbij. Allemaal met informatie over scheiden maar de letters dansen je voor de ogen. Hier kom je niet verder mee. En dan zie je het ineens staan Webinar “Samen scheiden met kinderen” en nieuwsgierig klik je verder. Ja, dat is wat je zoekt. Iemand die je duidelijk uitlegt wat er bij een scheiding gebeurd, wat er allemaal geregeld moet worden en wat de praktische en emotionele impact is. En meteen meld je jezelf aan voor het eerstvolgende webinar.

Denk jij ook aan scheiden of heb je het besluit net genomen? Wil je meer weten over scheiden en de gevolgen? Meld je dan nu aan voor het eerst volgende webinar.

Ja, ik wil me aanmelden voor het webinar.

Ik wil dit graag delen op mijn social media: