Elke keuze heeft een gevolg, ook scheiden.  En de gevolgen maken dat het vaak zo lastig is om een keuze te maken. Alle doemscenario’s komen voorbij en de “mooie” kanten blijven vaak op de achtergrond. 

Als je gaat scheiden doet dat veel mensen verdriet. Niet alleen jezelf en je partner, maar ook je kinderen en familie raakt het. Kinderen in een scheiding hebben het vaak moeilijk, hun hele vertrouwde leven veranderd. Dit doet je pijn, want het laatste wat je wil is je kinderen verdriet doen.

Je hebt vaak ook zorgen over hoe het verder gaat. Of je het financieel wel redt en of je wel in de woning kunt blijven? En blijf ik dan de rest van mijn leven alleen? Wat moeten anderen wel niet denken over mij als gescheiden persoon? Allemaal redenen die je tegen kunnen houden om de keuze tot scheiden te maken. Maar wat als je er anders tegenaan kijkt? En je de keuze voor jezelf maakt omdat je er zelf anders aan onderdoor gaat. Hebben je kinderen en familie geen verdriet als ze zien dat je ongelukkig bent?

Wil je bij iemand blijven omdat het zo hoort? Of wil je je kinderen ook laten zien dat je voor jezelf mag kiezen en je de gevolgen daarvan accepteert? Ook al zijn die niet alleen maar positief. En denk eens wat de toekomst je kan brengen als je de keuze wel maakt? Wat gebeurt er als je alle plussen en minnen naast elkaar legt? En eens vanuit je hart kiest en niet vanuit je ratio? Welke keuze maak je dan?

Ikzelf heb zo’n 6 jaar geleden zelf ook voor deze keuze gestaan. Het was moeilijk, heel moeilijk. Niet alleen mijn ideaal beeld van “we leefden nog lang en gelukkig” knapte volledig uit elkaar, ook deed ik mijn kinderen en familie veel verdriet om de keuze te maken. Vele tranen gingen er aan vooraf, maar ook vele ongelukkige gevoelens. En ik moet eerlijk zijn, op het moment van besluiten was ik meteen opgelucht. Opgelucht dat ik voor mezelf had gekozen en dit later ook aan mijn kinderen kon meegeven. Dat je zelf ook belangrijk bent. Want als je goed voor jezelf zorgt, zorg je ook goed voor je kinderen. En natuurlijk, was het ook na het scheiden niet altijd makkelijk. Maar toch sta ik voor de volle 100% achter mijn keuze van toen.

Elke keuze heeft een gevolg. Maak jij de keuze om te scheiden en accepteer je de gevolgen? Neem dan contact met mij op om alles goed te regelen.

Ik wil contact opnemen!

Ik wil dit graag delen op mijn social media: