Daar sta je dan, vol zenuwen en spanning voor de deur bij InMedio in Kessel. Je hebt samen met je partner een kennismaking met Steffie. Een mediator die de scheiding voor jullie kan regelen. Je denkt nog eens terug aan het proces wat hieraan vooraf gegaan is en meteen krijg je weer een steen in je maag.

Enkele weken geleden kwam het hoge woord eruit, jullie gaan scheiden. Aan de ene kant voelt het als een opluchting maar aan de andere kant voel je heel veel verdriet, boosheid en schaamte. De eerste weken liep je op een automatische piloot en heb je geen idee hoe je deze weken bent doorgekomen. De tranen liepen de hele dag over je wangen en je maakte je de hele dag zorgen over de gevolgen van de scheiding. Kun je wel in het huis blijven wonen? Hoe gaat het met de kinderen? Hoe moet je samen met je partner alles samen regelen? En waar moeten we beginnen?

Toen de eerste emoties gezakt waren, ben je op zoek gegaan naar iemand die jullie kan helpen met het regelen van de scheiding. Al een paar keer had je op de website van InMedio gekeken en wat je zag gaf je een fijn gevoel. Je partner vond het ook een goede keus. Met bibberende handen heb je toen een kennismakingsgesprek ingepland met Steffie en nu sta je hier.

Je loopt naar binnen en jullie worden warm en vriendelijk ontvangen. Phoe, dat geeft al een beetje rust. Steffie biedt je koffie of thee aan en als ze deze gaat maken kijk je eens rond in de ruimte. Gezellig, een huiselijke sfeer. Dat voelt fijn. Je denkt aan je eigen huis en je zorgen of je er kunt wel blijven wonen komen meteen weer naar boven. De tranen prikken achter je ogen. Gelukkig komt Steffie net met de koffie en gaat ze zitten….

Benieuwd naar deel 2 van het mediation proces? Klik hier.

Hebben jullie besloten om te gaan scheiden? Zoek je een mediator die jullie kan helpen? Maar vind je het ook spannend en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem dan contact met me op en dan help ik je verder.

Ik wil een kennismakingsgesprek

Ik wil dit graag delen op mijn social media: